Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 21:12

Ляшко має шанси увійти в другий тур президентських виборів - експерти

Ляшко має шанси увійти в другий тур президентських виборів - експерти
Ляшко офіційно висунутий кандидатом в президенти України. Фото: 2day

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, офіційно висунутий кандидатом в президенти України. Таке рішення проголосовано делегатами партійного з'їзду, який відбувся в Києві 21 січня 2019. Про це повідомляють "Факти", передають "Українські новини".

Лідер РПЛ не став міняти радикальної риторики, пообіцявши електорату в разі свого обрання розчистити дорогу до місцевої та державної влади людям з бідного стану, військовослужбовцям, які стоять на сторожі України, ввести смертну кару за корупцію.

На думку експертів, передвиборні тези Олега Ляшка відповідають потребам сталого електорату РПЛ. Лідер радикалів може розраховувати на високі результати.

"Ляшко може розраховувати на підтримку свого електорату, який прийде голосувати. В основному це електорат центральної та західної України. Я думаю, що Ляшко цілком може зачепитися за другий тур. Хочу зазначити, що для Олега Ляшка президентська кампанія - це елемент розкрутки парламентської кампанії, мобілізації свого електорату і виходу з хорошими маркерами для залучення ресурсів у парламентській кампанії. Сама програма Ляшко, в рамках його електоральної групи, побудована правильно. Особливо приваблює така фішка, як прийняття закону про смертну кару для корупціонерів. Тобто програма побудована на хворих, соціально затребуваних електоральних нотах", - говорить голова Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.Думка про те, що з кандидатом Олегом Ляшком доведеться серйозно рахуватися його суперникам, висловив політолог Денис Богуш.

"Ляшко був на минулих президентських виборах 2014 році на третьому місці. Тобто, він входив у трійку людей, за яких проголосувало України. У цій кампанії він також досягне певних результатів. Радикальна партія, як би хто не говорив, вже системна партія. У неї свої достатньо потужні представництва на рівні облрад, міськрад. Це партія, з якою рахуються. У неї є свій виборець. Олег Ляшко завжди подобався своєму електорату тим, що зрозумілою мовою говорив людям зрозумілі речі і зрозуміло пояснював ситуацію", - вважає Богуш.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко має шанси увійти в другий тур президентських виборів - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути