Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 16:56

Ляшко єдиний, хто заступився за українську мову, коли Зеленський перейшов на російську - експерт

Ляшко єдиний, хто заступився за українську мову, коли Зеленський перейшов на російську - експерт
Політолог Володимир Цибулько прокоментував перехід Зеленського на російську мову під час інавгураційної промови. Фото: RT

Коли новообраний президент Володимир Зеленський в інавгураційній промові перейшов на російську, - лідер РПЛ Олег Ляшко був єдиним, хто став на захист української.

Саме так прокоментував політолог Володимир Цибулько на своїй сторінці у Фейсбук перехід Зеленського на російську мову під час інавгураційної промови.

Цибулько звернув увагу на реакцію парламентарів, коли новообраний Президент почав розмовляти російською.

"Отже , інавгурація і парламентарії! Не всі парламентарії у власному домі готові були мовчати. Єдиний, хто чітко і жорстко поставив Зеленського на місце щодо української мови, був Олег Ляшко. Вже і з попереднього політичного досвіду Ляшка було зрозуміло, що саме він буде найпослідовнішим і найжорсткішим критиком Зеленського, але коли сам Зеленський так розкрився, Ляшко нагадав йому про українську мову!" - говорить експерт.

Разом з тим політолог розшифрував, що саме означають слова Ляшка в бік Зеленського.

"Олег Валерійович сказав значно більше - він публічно нагадуючи про українську мову, пригадав Зеленському про парламентсько-президентську республіку, і про первинність парламенту в країні, про небезпеку узурпації влади… По суті - атака Ляшка на Зеленського для багатьох іноземних гостей – нагадування про первинність парламенту...", - зауважив Цибулько.

На завершення експерт висунув припущення, що дії Ляшка можуть стати поштовхом до дії для інших законодавців.

"Ляшко стов криголамом, переступивши умовності, але цей приклад захопливий, і після сміливого Ляшка ми побачимо більше сміливих і принципових випадів в бік Зеленського, вже з боку фракцій. Але запам'ятаймо - Ляшко був першим!", - підсумував політолог.

Нагадаємо, що під час інавгураційної промови лідер РПЛ Олег Ляшко зробив зауваження новообраному президенту, коли той перейшов у промові на російську

Зараз ви читаєте новину «Ляшко єдиний, хто заступився за українську мову, коли Зеленський перейшов на російську - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути