Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 12:09

Лукашенко звинуватив Україну в перекиданні військ до білоруського кордону

Лукашенко звинуватив Україну в перекиданні військ до білоруського кордону
Маневри почнуться у лютому. Фото: Reuters

17 січня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "біля білоруських кордонів нарощують військовий контингент України".

Торік у грудні Лукашенко з президентом РФ Володимиром Путіним домовилися провести позапланові військові навчання, передає "БелТА". Керівник білоруського оборонного відомства Віктор Хренін надав у понеділок доповідь щодо спільних навчань. Маневри почнуться в лютому.

"Україна нарощує сили, зосереджуючи підрозділи Національної гвардії з націоналістів-радикалів. Це дужче, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни. Під виглядом того, що боротимуться з мігрантами. Мігранти туди навіть у страшному сні не потраплять. Вони не йдуть і не збираються в Україну. З України свої люди тікають, а вони "захищатимуться від мігрантів із Білорусі", - зазначив диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На держтелеканалі "Рада" хвалять Лукашенка і армію Путіна

Лукашенко додав, що навчання не мають стати тільки білоруськими.

"Це мають бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму в протистоянні з цими силами: Заходу й Півдня. Точну дату в лютому визначайте, повідомляйте, щоб нам не дорікали, що ми тут із бухти-барахти якісь війська перекинули, мало не воювати збираємося", - сказав він.

У міністерстві оборони Росії заявили, що перекидають військову техніку й солдатів до кордону з Україною для військових навчань. На них направили майже 3 тис. військових і 300 одиниць військової техніки. Маневри відбуватимуться на полігонах у Воронезькій, Білгородській і Брянській областях, які межують з Україною. Також у Смоленській області за 100 км від українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко звинуватив Україну в перекиданні військ до білоруського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути