Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 17:53

Лукашенко подякував Ющенку за "колосальну підтримку"

Україна високо оцінює нинішній рівень двосторонніх відносин з Білоруссю.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко після завершення українсько-білоруських переговорів у розширеному колі, що відбулися сьогодні в Чернігові під головуванням глав держав.

Як повідомили у прес-службі Президента України, Ющенко зазначив, що задоволений динамікою розвитку відносин між країнами і хотів би бачити розбудову цих відносин ще більш успішною.

Зі свого боку Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначив високий рівень довіри між українською та білоруською сторонами при вирішенні питань, що виникають у відносинах. Він повідомив, що у ході сьогоднішньої зустрічі було обговорено питання енергетичної співпраці України з Білоруссю. Щодо цього питання Лукашенко висловив сподівання, що Україна постачатиме Білорусі електроенергію.

Президент Білорусі також подякував своєму українському колезі "за колосальну постійну підтримку" Україною Білорусі на всіх рівнях спілкування з європейськими та американськими партнерами. Загалом Лукашенко оцінив свій нинішній візит до України як дуже важливий та продуктивний.

Сторони на переговорах також обговорили спільні проекти з країнами-сусідами, такими як держави Балтії та Польща.

З української сторони участь у переговорах взяли перший віце-прем`єр-міністр України, голова української частини міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва Олександр Турчинов, міністр закордонних справ України Володимир Огризко та заступник глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.

Після завершення переговорів у присутності Президентів відбудеться церемонія підписання українсько-білоруських документів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко подякував Ющенку за "колосальну підтримку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути