Ексклюзиви
неділя, 23 вересня 2007 15:30

Луценко виступає за перехід на мажоритарну систему виборів

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко виступає за перехід від пропорційної системи вибору до мажоритарної, в першу чергу - на місцевому рівні, повідомляє прес-служба блоку.

"Ми повинні перейти на мажоритарну систему виборів, хоч би на місцевому рівні", - відзначив Луценко в неділю на прес-конференції в Житомирі.

Лідер блоку також повідомив, що цілями блоку в новому парламенті є підвищення соціальних стандартів в Україні і "антикримінальні реформи".

"Основним ключем до позитивних змін є антикримінальний наступ. Дві тисячі кримінальних справ проти чиновників, збуджених за посадові злочини, повинні дійти до розгляду в судах, а саботаж Генпрокуратури повинен бути зупинений", - підкреслив політик. Лідер НУ-НС також має намір забезпечити ефективне функціонування правоохоронної системи і "очищення" судової системи.

При цьому Ю.Луценко заявив, що, на його думку, Верховна Рада 6-го скликання працюватиме максимум до президентських виборів. "Він (парламент - ІФ) буде змінений або до, або одночасно з президентськими виборами", - відзначив лідер блоку.

Ю.Луценко виразив упевненість в тому, що наступним завданням нового парламенту стане ухвалення змін до Конституції. "Нинішнє латання і штопання Конституції є джерелом конфліктів, тому в новій редакції Основного закону повинні бути враховані всі баланси і суперечності між гілками влади, що дозволить забезпечити відповідальність політиків", - пояснив лідер НУ-НС, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Луценко виступає за перехід на мажоритарну систему виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути