понеділок, 14 січня 2008 13:39

Луценко відповідатиме за всю міліцію

Міністерство внутрішніх справ і депутат Геннадій Москаль ("НУ-НС") ініціюють об"єднання в структурі органів внутрішніх справ міліції, Національної гвардії, Антикорупційного бюро, державних прикордонної і міграційної служб.

Про це на прес-конференції сказав Москаль.

За його словами, він разом із МВС підготували пакет законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією і реформуванням системи відомства.

Зокрема, Москаль повідомив, що розроблено законопроекти "Про Антикорупційне бюро України", "Про протидію корупції", "Про внесення змін у деякі закони щодо посилення протидії корупції", "Про органи внутрішніх справ України" і "Про національну міліцію".

Депутат повідомив, що законопроект "Про органи внутрішніх справ" передбачає входження в систему органів внутрішніх справ: міліції, Служби досудового слідства, Національної гвардії МВС, Держприкордонслужби МВС, Держслужби пожежної безпеки й порятунку МВС, Держслужби з питань міграції МВС і Антикорупуційоного бюро.

"У новому законі міністр внутрішніх справ несе політичну відповідальність за дії міліції. Ми вирішили піти європейським шляхом", - сказав Москаль.

Він зазначив, що національну міліцію очолюватиме начальник, який не буде звільнятися при зміні міністра внутрішніх справ.

Національна міліція, за його словами буде складатися з підрозділів міліції громадської безпеки, транспортної, дорожньої, судової, спеціальної міліції та міліції охорони.

"Державна міграційна служба повинна контролювати іноземців в Україні і дотримуватися їхнього правового статусу... і бути єдиним органом у цьому плані", - підкреслив Москаль.

За його словами, держслужба безпеки і порятунку буде аналогом Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Як відомо, президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді перетворити Внутрішні війська, що перебувають зараз у сфері ведення Міністерства внутрішніх справ у Національну гвардію з виведенням із системи МВС, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини", повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Луценко відповідатиме за всю міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути