Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 08:02

Політична реінкарнація можлива: розказали про перспективи ексгенпрокурора

"П'ємо ми ту горілку. Янукович каже: "Ще?" Я кажу: "Дивись, я працював на заводі, де було 20 літрів спирту за зміну. Так що ти мене на це не бери. По чифіру – так, слабкий, але по горілці ні".

І тут я бачу: маска з нього спадає, звіриний оскал гангстера з'являється: "Шо ти, с*ка, знаєш про чифір? Такі, як ти, у мене на таборі шмарклі мертвяків смоктали", - розповідає генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю Дмитру Гордону 21 січня 2019 року.

  18 років тому Луценко пив з Януковичем.
18 років тому Луценко пив з Януковичем.

Так Луценко описав історію, коли, будучи депутатом від Соціалістичної партії 2002 року, їздив на акцію "Повстань, Україно!" в Донецьк і пив з тодішнім головою Донецької облдержадміністрації Віктором Януковичем.

З розповіді, Янукович запросив його за ніч до акції. Домовлятися, щоб акція пройшла без провокацій. Луценко слів Януковича "не злякався".

Юрій Луценко три роки керував Генеральною прокуратурою. До того був головою фракції "Блок Петра Порошенка". Перед призначенням Луценка депутати змінили вимоги до претендентів на посаду генпрокурора. Ним могла стати людина без юридичної освіти та десятирічного стажу роботи в галузі права.

29 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Луценка і призначив генпрокурором колишнього заступника керівника Офісу президента Руслана Рябошапку.

За повідомленням журналістів "Радіо Свобода", Луценко святкував своє 55-річчя у столичному ресторані Vino e Cucina. Серед гостей були: п'ятий президент Петро Порошенко, мер Києва Віталій Кличко, брати Ігор та Григорій Суркіси, колишній "регіонал", випускник Вищої школи КДБ в Росії Андрій Деркач.

Має відповісти на запитання "Чому ніхто з прибічників Януковича так і не сів?

Автор: Анна Бобирєва, The Village Україна
  Луценко може очолити і міністерство, не виключає Микола Давидюк.
Луценко може очолити і міністерство, не виключає Микола Давидюк.

"Луценко має не найбільш позитивний бекграунд для Верховної Ради. Яка, швидше, чекає нових, сучасних, брендових людей", - каже Gazeta.ua політолог Микола Давидюк.

"З іншого боку, якщо розглядати Луценка для переговорної групи у Мінську, то там якраз такий треба.

Також Луценко може бути "граючим тренером" у партії, в якій будуть молоді і нові. Однак самому як політику-зірці притягувати виборця буде вже достатньо важко. Хоча якщо розкрутити сучасний YouTube-канал, дати цікаві інсайди, то теоретично політик Луценко може з'явитися.

Юрій Віталійович - професійний політик. Хоч що казали б. Від "Україна без Кучми" до посадки в тюрму за Януковича, ветеран революцій. Політична реінкарнація можлива. Для цього Луценкові потрібно попрацювати насамперед над собою, своїм іміджем. Ну і, зрозуміло, відповісти на запитання: "Чому ніхто з прибічників Януковича так і не сів?". Хоча це питання не тільки до нього, а насамперед до Порошенка.

Не виключено, що Луценка можуть призначити на посаду у виконавчій владі. Наприклад у новому уряді очолити Міністерство у справах ветеранів", - говорить Микола Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Політична реінкарнація можлива: розказали про перспективи ексгенпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути