середа, 04 червня 2008 13:21

Луценко підтвердив причетність харківських чиновників до наркотрафіка

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтвердив наявність у слідства доказів про причетність деяких представників влади Харкова до організації наркотрафіка, який проходив через територію України і низку суміжних держав.

Про це міністр сказав у вівторок на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів про те, що раніше в повідомленнях говорилося про участь у наркоторгівлі не лише працівників міліції, а й деяких представників влади Харкова.

Коментуючи, зокрема, заяви мера Харкова Михайла Добкіна про те, що це провокації проти нього і в затриманих "вибивають" покази щодо його причетності до наркобізнесу, Луценко сказав:

"На жаль, це не новина, коли харківські чиновники різного рівня, випереджуючи ймовірні звинувачення в причетності до тих чи інших правопорушень, використовують прес-конференції і голослівні звинувачення на адресу органів внутрішніх справ".

Водночас міністр заявив, що йому особисто "не відомо про будь-які свідчення щодо Добкіна у справі про харківський наркотрафік".

"Я можу підтвердити лише, що затримані наркодилери, а також інші особи, які причетні до організації наркотрафіку, дійсно дають покази, які можуть свідчити про причетність до кримінальних діянь посадових осіб Харківської міськради. Це правда. Але наразі вони проходять у якості свідків", - сказав Луценко.

"І саме в такій якості був, як ви знаєте, напевно, запрошений пан секретар Харківської міськради (Геннадій Кернес) для дачі свідчень. У п"ятницю він не з"явився для надання свідчень, сподіваємося, що завтра він, уже будучи втішений тим, що Луценко поїхав, прийде до міліції і дасть всі необхідні свідчення. В даному випадку в якості свідка він зобов"язаний це зробити – прийти і дати покази. І не тільки він", - додав він.

При цьому міністр повідомив про розслідуванні інших фактів зловживань харківських посадовців.

"Міліція займається розслідуванням зловживань у сфері земельних відносин, які також, вочевидь, рано чи пізно будуть пов"язані з тим чи іншим чиновником місцевої влади. Як ви розумієте, без їхньої участі незаконне відчуження землі не могло б відбутися. Також існує ряд резонансних справ, у тому числі й замах на життя і здоров"я людини, яка дає покази, що можуть свідчити також про причетність до цих справ достатньо високопоставлених чиновників", - сказав він.

Але, зазначив Луценко, "починати бурхливо на це реагувати і демонструвати всім зашиті кишені немає сенсу".

"Міліція не збирається затримувати будь-кого із чиновників із двома грамами підкинутого порошку, поки я міністр внутрішніх справ. Цього не було і не буде", - підкреслив Луценко.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Луценко підтвердив причетність харківських чиновників до наркотрафіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути