Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 16:56

Луценко перехрестився, після того як звільнив заступника

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявляє, що поки він є главою МВС, його колишній заступник Микола Плеханов, в правоохоронних органах працювати не буде.

Про це міністр сказав сьогодні на прес-конференції за результатами робочої наради у Головному управлінні МВС України у м.Києві.

Він зауважив, що планував звільнити Плеханова одразу після того, як став міністром. Але той півроку перебував на лікарняному: "Він був хворий, лікувався, я вже боявся, що дотягне до дев"яти місяців. Але за шість він таки вилікувався і сьогодні був звільнений".

"Я перехрестився. Бо з такими спеціалістами я працювати не хочу", - сказав Луценко.

9 липня Кабінет міністрів звільнив Плеханова з посади заступника міністра внутрішніх справ з питань кадрової роботи і внутрішньої безпеки.

Плеханов був призначений тодішнім міністром внутрішніх справ Василем Цушком заступником глави МВС у грудні 2006 року.

Це призначення викликало обурення низки молодіжних і студентських організацій: " Плеханов очолював УМВС України в Сумській області за часів губернаторства Володимира Щербаня і не завів ані проти нього, ані проти злочинного оточення екс-губернатора жодної кримінальної справи за численними фактами розкрадання державної власності, хабарництва, здирництва". Студенти також нагадували про незаконні дії Сумської обласної міліції влітку 2004 року і, зокрема, руйнування наметового містечка у Сумах, побиття учасників пішої ходи на Київ під Андріяшівкою Роменського району, активну участь у фальсифікації виборів Президента. Призначення Плеханова вони назвали "ганьбою для української демократії", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Луценко перехрестився, після того як звільнив заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути