Ексклюзиви
субота, 19 січня 2008 15:28

Луценко озвучив свою версію бійки з Черновецьким

Луценко озвучив свою версію бійки з Черновецьким
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, включившись в прямий ефір програми Свобода слова з Савіком Шустером, озвучив своє бачення бійки в приміщенні Секретаріату Президента між ним і мером Києва Леонідом Черновецьким.

Юрій Луценко нагадав, що сьогоднішнє засідання Ради національної безпеки і оборони було присвячене земельним питанням, зокрема "питанням розкрадання земель України". Міністр, виступаючи, привів приклади розкрадання "тисяч гектарів безцінної київської землі", зокрема і під історичними визначними пам"ятками як Лавра і Художній Арсенал.

На завершення він запропонував, щоб Генеральна прокуратура подавала не просто протести по фактах розкрадання, але і порушувала кримінальні справи і накладала арешти на землі, щоб земля не переходжувала тим часом в руки зловмисників, запропонував також створити спеціальні земельні суди.

У відповідь Черновецький, за словами Луценко, заявив, що міністр вимагав у нього землю нібито для міліції і у разі відмови загрожував заарештувати сина київського мера. Тоді як ситуація, за словами Луценко, була прямо протилежною: Черновецький колись просив захистити сина від переслідування у справі "Еліта-центра", причому Луценко тоді не був міністром. "Сьогодні він грубо використовував мене, це я був шок", - підвів підсумок Юрій Луценко.

"Після засідання СНБО я підійшов до пана Черновецького і сказав, що він брехун і просто падлюка, тому що нормальні люди так не поступають. ...Я отримав удар в спину абсолютно ганебного звинувачення. А після цього під столом Черновецький ударив мене по коліну, яке болить ще з часів Майдану... Я відкритою долонею дав ляпас людині, яка підло бреше і підло діє. Оббрехати мене за те, чого я не робив... Бити в коліно - це зеки у в"язницях так роблять. Я не збираюся вибачатися. Я поступив як людина, як громадянин...

А Черновецький поступить як завжди, він купить все: довідку, лікарів", - завершив Юрій Луценко.

Через декілька хвилин в студію передзвонив і Леонід Черновецький, сказав, що відчуває себе добре і повторив звинувачення в адресу Луценка, що той вимагав від нього крупну земельну ділянку, загрожуючи арештом синові. Мер додав, що здирство відбувалося у присутності чотирьох свідків, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Луценко озвучив свою версію бійки з Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути