вівторок, 23 вересня 2008 15:36

Луценко не піде в коаліцію з Януковичем

Міністр внутрішніх справ України, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко стверджує, що політична сила, яку він очолює, не братиме участь ні в якій іншій коаліції, крім демократичної. Про це Луценко заявив сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську, відповідаючи на запитання журналістів.

"Щодо вступу до коаліції, то, на щастя, у нас немає необхідності такого вибору: "Народна самооборона" не є юридичним суб"єктом створення коаліції і не братиме участь ні в якій іншій коаліції, крім існуючої коаліції демократичних сил", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що особисто підтримує позицію прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, оскільки для того, щоб відновити демкоаліцію "потрібно припинити жонглювати і маніпулювати фактами, а просто набратися мужності ухвалити рішення про вхід назад у коаліцію демократичних сил. Якщо мета "Нашої України" зовсім інша - розвалити демократичну більшість, то про це також потрібно сказати".

У той же час Луценко зазначив, що у разі утворення нового формату коаліції на основі БЮТ і Партії регіонів, "Народна Самооборона" не братиме в ній участь.

"На мій погляд є два виходи (з політичної кризи): або перевибори, або коаліція БЮТ і Партії регіонів, у якій "Народна самооборона" брати участь не буде, або існування парламентської більшості, без оформлення коаліції. У такому разі уряд буде, очевидно, "виконуючим обов"язки", але парламент стабільно працюватиме і прийматиме необхідні країні закони", - сказав Луценко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не піде в коаліцію з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути