Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 15:38

Луценко дав пораду Бакуліну

Луценко дав пораду Бакуліну
Якщо Бакулін не піде на угоду і далі переховуватиметься за кордоном, його судитимуть заочно. Фото: prm.ua

Генпрокурор Юрій Луценко порадив нардепу від "Опозиційного блоку" Євгену Бакуліну співпрацювати зі слідством і дати покази проти керівників злочинної організації Януковича.

Про це глава ГПУ сказав журналістам під час перерви регламентного комітету ВР, який розглядає подання на нардепа.

"Інститут угоди зі слідством працює у всьому цивілізованому світі. Як показує сьогоднішнє подання, це є добрим та ефективним інструментом для підняття планки підозр. Якщо Бакулін готовий піти цим шляхом, він може підняти цю планку, давши обгрунтовані покази на вищих членів злочинної організації, аж до Януковича... Судячи з сьогоднішніх подій, коли Бакулін переховується за кордоном, не бажаючи ризикувати нічим на території України, вірогідність мала", - сказав Луценко.

Якщо Бакулін не піде на угоду і далі переховуватиметься за кордоном, його судитимуть заочно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бакулін "лікується" у двох місцях одночасно

Генеральний прокурор Юрій Луценко 16 лютого направив у Верховну Раду подання на дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Євгена Бакуліна. Його підозрюють за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

2007-го та в 2010-2014 роках Бакулін обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". Після Революції гідності його арештували у справі про розкрадання державного майна і коштів в особливо великих розмірах. За місяць Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу у 10 млн грн замість 1,5 млрд. Того ж року справу закрили, а обвинувачення зняли.

Зараз ви читаєте новину «Луценко дав пораду Бакуліну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути