четвер, 18 жовтня 2007 09:43

Луценка прогнозують у віце-прем"єри

Єдиною кандидатурою на посаду віце-прем"єра з питань правоохоронної діяльності, що буде поєднана з посадою міністра внутрішніх справ, є Юрій Луценко.

Про це в четвер пише газета Комерсант-Україна.

"Передбачається, що посада віце-прем"єра з питань правоохоронної діяльності буде поєднана з посадою глави МВС. Слід зазначити, що обидві ці посади відносяться до квоти НУНС", - пише видання.

"За словами представників блоку, єдиною кандидатурою на цю посаду є колишній міністр внутрішніх справ, один з лідерів НУНС Юрій Луценко", - відзначає газета.

Говорячи про концепцію Національного бюро розслідування, співрозмовники видання відзначили, що передбачається, що це відомство має стати найбільше впливовою структурою в системі правоохоронних органів.

Йому будуть передані повноваження по проведенню оперативно-розшукових заходів і досудового слідства в справах, пов"язаних з корупційними правопорушеннями.

Саме це відомство буде проводити розслідування справ, порушених щодо вищих посадових осіб, народних депутатів, з яких буде знята недоторканність, суддів і співробітників правоохоронних органів, - відзначає газета.

Однак, як пише газета, ключовим є питання, кому буде підпорядковуватись НБР. Хоча, згідно із законом про Антикорупційний бюро, що є основою закону про НБР, глава відомства підпорядковане безпосередньо президентові, який одноосібно приймає рішення про його призначення і звільнення.

Також газета зазначає, що слідство по всіх інших категоріях справ буде передане МВС, на базі якого планується створити Головне слідче управління.

Головною ж функцією Генпрокуратури стане здійснення нагляду, зокрема над правоохоронними органами, тобто і над НБР. При цьому співробітники НБР будуть мати право проводити слідство щодо вищих посадових осіб держави, у тому числі генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Луценка прогнозують у віце-прем"єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути