понеділок, 22 грудня 2008 09:05

Литвин вважає, що Стельмаха таки викличуть на килим до Ради

Спікер Володимир Литвин вважає, що наступного тижня Верховна Рада повернеться до заслуховування звіту глави НБУ Володимира Стельмаха щодо ситуації в фінансовій сфері.

"Я думаю, що наступного тижня Верховна Рада повернеться до цього питання", - зазначив він в інтерв"ю телеканалу ICTV, показаному в неділю.

"Питання виникне, і я переконаний, що воно буде переведене в практичну площину, про заслуховування відповідної інформації, звіту про діяльність Нацбанку", - вважає Литвин.

Водночас він наголосив, що Верховна Рада "може заслуховувати інформацію". "А щоб розглядати це питання, треба щоб воно було професійно підготовлено, щоб необережними, непродуманими діями не спровокувати погіршення ситуації", - застеріг Литвин.

Водночас спікер закликав "не випереджати події" й не обговорювати можливі кандидатури на місце глави Нацбанку замість Стельмаха, оскільки звільнити або призначити голову НБУ можна лише за поданням президента.

Він також закликав не пов"язувати розгляд цього питання у Верховній Раді з діяльністю слідчої комісії щодо діяльності НБУ. За його словами, слідча комісія "буде вивчати діяльність НБУ в межах своєї компетенції, а менше акцентувати на персональних справах".

За словами Литвина, комісія повинна розібратися, "де тут вплив світової кризи, де суб"єктивні дії і де вияв непрофесійного підходу".

"Нам треба всебічно розглянути це питання і прийняти рішення, які залежать від ВР, від Кабміну, і від Національного банку, а головне, від президента України", - додав спікер, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вважає, що Стельмаха таки викличуть на килим до Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути