пʼятниця, 26 грудня 2008 10:45

Литвин пообіцяв "регіоналам" розслідування

Литвин пообіцяв "регіоналам" розслідування

Спікер Володимир Литвин розпочав ранкове засідання Верховної Ради у п"ятницю.

Раніше, як повідомлялося, депутати фракції Партії регіонів заблокували президію, трибуну й урядову ложу парламенту, вимагаючи провести розслідування "фальсифікацій" голосування в четвер за проект державного бюджету 2009 рік.

Литвин повідомив про результати погоджувальної ради лідерів фракцій, яка пройшла перед початком засідання.

Насамперед, він повідомив, що керівники фракцій запропонували депутатам перерахувати одноденну зарплату на допомогу постраждалим від вибуху житлового будинку в Євпаторії. "Голосувати не потрібно. Це волевиявлення має бути кожного народного депутата", - зазначив Литвин.

Далі спікер зазначив, що "обурення фракцій, зокрема Партії регіонів, викликала дія, яка пов"язана з тим, що спрацювали картки народних депутатів, яких не було в сесійній залі щодо підтримки державного бюджету України".

"Ми домовились в такий спосіб: щоб від кожної фракції по одному представнику – на чолі із першим заступником голови Верховної ради Олександром Лавріновичем, за участю комітету з питань регламенту, депутатської етики і організації роботи Верховної Ради – було проведено всебічне, вичерпне розслідування цього факту. І щоб за результатами були поінформовані народні депутати", - сказав Литвин.

"І я просив би всіх надалі не допускати такого, що в нас принижує власне Верховну Раду і народних депутатів. Підняти все: відеоряд, стенограми – і подивитися, чому таке відбулося", - додав він.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що картка виключеного з фракції Ігоря Рибакова була вилучена, проте продовжує голосувати.

"У нас картка Рибакова, вона не працює. Дублікат цієї картки працює зовсім з іншій частині залу. Тому ми будемо зараховувати цей голос собі", - сказав він.

Крім того, Кириленко попросив депутатів у п"ятницю "повернутися і спокійно розглянути Держбюджет на 2009 рік".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Литвин пообіцяв "регіоналам" розслідування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути