Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 11:36

Литвин каже, що Тимошенко може об"єднатися з Януковичем проти Ющенка

Голова Народної партії, лідер парламентської фракції Володимир Литвин переконаний, що БЮТ і Партія регіонів можуть об"єднатися у коаліцію лише для того, щоб вивести "з політичного рингу" Президента України Віктора Ющенка.

Про це Литвин заявив на прес-конференції у Чернівцях у вівторок.

На думку Литвина, формально коаліція потрібна для того, щоб "освятити" кандидатуру прем"єр-міністра. "Як тільки це буде зроблено, то коаліція, за великим рахунком, вже буде не потрібна – все залежатиме від того, наскільки працездатним буде парламент України", - сказав він.

Він не виключив можливості створення парламентської більшості на основі фракцій БЮТ і ПР.

"Я не виключаю такої можливості. Така коаліція буде скероване проти діючого Президента і спрямована на те, щоб третього гравця вивести з політичного рингу, намагаючись на двох поділити країну. В такому випадку наслідки для країни будуть дуже важкі… Сьогодні ключова відповідальність лежить на цих двох фракціях. Наша ж фракція готова запропонувати ті підходи і позиції, які мають консолідувати країну", - додав екс-спікер ВРУ.

"Я не виключаю того моменту, що коли дві найбільші фракції у парламенті зможуть сформувати більшість, а у них є мінімум 330 голосів, що вони внесуть радикальні зміни до Конституції щодо процедури виборів Президента і його повноважень", - заявив лідер Народної партії. Водночас він висловив переконання, що "всі біди України починаються з "нехтування та ігнорування Конституції Президентом, прем"єром та Верховною Радою України, коли під політичний момент підганяються закони", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що Тимошенко може об"єднатися з Януковичем проти Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути