Ексклюзиви
субота, 29 березня 2008 17:02

Литва просить НАТО не закривати перед Україною двері

Литва на майбутньому самміті НАТО в Бухаресті буде домагатися, щоб організація не закрила двері перед бажаючими вступити в неї країнами.

Про це заявив президент Литви Валдас Адамкус у зверненні до народу в зв"язку з відзначуваною в суботу четвертою річницею вступу Литви в НАТО.

"Святкуючи лише четверту річницю членства (в НАТО) ми вже можемо твердо сказати, що розширення альянсу - успіх не тільки наш, але і Європи, тому в Бухаресті Литва однозначно висловиться за надання членства всім кандидатам", - сказав він.

Як повідомили в суботу  у прес-службі литовського президента, Адамкус у зверненні підкреслює важливість продовження процесу розширення НАТО.

"Принцип "відкритих дверей" повинен і надалі застосовуватися щодо всіх держав Європи, України і Грузії", - заявив президент.

Свою позицію Адамкус аргументував тим, що Україна і Грузія "однозначно обрали шлях демократії і напрям євроатлантичної інтеграції, вони належать до євроатлантичного простору і готові включитися в створення безпеки і стабільності в регіоні".

Президент Литви висловив надію на те, що "альянс зуміє протистояти можливим спробам країн, що не входять у НАТО, нав"язати альянсові свою волю", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литва просить НАТО не закривати перед Україною двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути