пʼятниця, 25 лютого 2011 22:57

Лікар, що вивіз на кладовищі безхатченків, почав голодування

Лікар, що вивіз на кладовищі безхатченків, почав голодування

Лікаря лікарні № 1 Артура Восканяна, що кинув бездомних пацієнтів на морозі посадили на два місяці до Лук'янівського СІЗО. Запобіжний захід змінив Вишгородський суд. Слідство вважає, що лікар діяв навмисно і, перебуваючи на волі, може тиснути на своїх підлеглих, щоб ті змінили показання.

Між тим, лікар оголосив голодування на знак протесту. Стало також відомо, що Артур Восканян відразу, як про його вчинок стало відомо, написав заяву про звільнення з посади завідуючого терапевтичним відділенням для соціально незахищених. Він визнав свою провину, проте так і не пояснив: чому так вчинив. Обіцяє, що розповість на брифінгу.

Нагадаємо, що 11 лютого завідувач терапевтичним відділенням лікарні № 1, що на Харківському шосе, Артур Восконян вивіз п'ятьох бездомних людей і залишив їх на зупинці біля кладовища Вишгорода. Одна з жінок померла.

Цікаво, що майже два роки (з квітня 2008 по січень 2010 року) Восканян працював за сумісництвом в медпункті Благодійного фонду Леоніда Черновецького "Соціальне партнерство".

До речі, справу зі смертю від переохолодження жінки-бродяги, яку разом з іншими людьми без місця проживання вивіз на кладовищі лікар київського медичного закладу набула розголосу, але самих лікарів не здивувало.

Вони стверджують, що часто так роблять. Таких хворих не можуть довго утримувати в лікарні, а виписати їх нікуди.

Зараз ви читаєте новину «Лікар, що вивіз на кладовищі безхатченків, почав голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути