Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2019 15:30

Лавров в Мюнхені знову звинуватив Україну в "керченських провокаціях"

Лавров в Мюнхені знову звинуватив Україну в "керченських провокаціях"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров використав майданчик Мюнхенській конференції з питань безпеки для того, щоб в черговий раз звинуватити Україну в "провокаціях" у Керченської протоки.

Про це він заявив під час дискусії в рамках конференції в суботу, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо ви згадаєте інцидент з українськими військовими кораблями, це була провокація. Порошенку вона була необхідна для своїх власних цілей, щоб запустити свою власну президентську кампанію належним чином", - заявив російський міністр закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 5 років війни Росія офіційно є агресором - Зен Антипоп

Він зазначив, що у вересні минулого року два "цивільні українські судна" пройшли через Керченську протоку в Азовське море "без проблем, тому що вони виконували інструкції з безпеки". "Але в листопаді вони вирішили влаштувати скандал і вони його влаштували", - сказав Лавров.

Окремо він відзначив, що Росія не має нічого проти європейських регіональних ініціатив і зі свого боку закликає Брюссель "поважати" регіональні ініціативи, які діють в Чорноморському регіоні.

25 листопада 2018 року в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ таранили і вели вогонь на поразку по корабельної групи ВМС України.
Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир і взяли в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків отримали поранення.

Напад стався в нейтральних водах, Україна навела докази.

Але всіх затриманих моряків і 2 співробітників СБУ, які були на борту, заарештували на 2 місяці за звинуваченням в "порушенні кордону" РФ.

Президент України Петро Порошенко через це акту агресії Росії ввів військовий стан з 26 листопада по 26 грудня - на підставі рішення РНБО та з дозволу Верховної Ради. Воєнний стан поширювалося на 10 областей України.

Зараз ви читаєте новину «Лавров в Мюнхені знову звинуватив Україну в "керченських провокаціях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути