Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 23:55

Курт Волкер оголосив, що приїде на схід України

Курт Волкер оголосив, що приїде на схід України
Волкер відвідає Україну у травні. Фото: Politeka

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер планує відвідати Україну в середині травня.

За його словами, він планує приїхати на схід України.

"Порушення режиму припинення вогню тривають весь час. Щоночі застосовуються ракети, міномети. Час від часу зриваються поставки води, електроенергії, переривається мобільний зв'язок. Нормальна економіка в регіоні повністю порушена. Є надзвичайні екологічні витрати від конфлікту і вони погіршуються. І по суті на місці нічого не змінюється роками - мінімум 3,5 року ", - прокоментував Волкер, передає "Голос Америки".

Він заявив, що ситуація в Україні не є результатом внутрішнього конфлікту в країні, громадянською війною або етнічним конфліктом.

"Це (ситуація в Україні, - ред.) Результат того, що Росія вторглася і окупувала територію України. На сході України вони заснували так звані народні республіки - утворення, що не відповідають українській Конституції, і які не були створені людьми там", - зазначив він.

За словами Волкера, РФ повністю контролює військових на неконтрольованих урядом територіях на сході України, а також місцеві політичні освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже хочеться почути відповідь Росії" - Волкер зробив нову заяву

Щоб виконати умови Мінських домовленостей, потрібно ліквідувати невизнані ДНР і ЛНР, наголошує спеціальний представник Державного департаменту США у справах України. Реалізація "Мінська" дорівнює розпуску цих незаконних структур. Небажання розформувати – це небажання виконати Мінські угоди, заявив Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Курт Волкер оголосив, що приїде на схід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути