середа, 14 листопада 2018 18:39

Купляють віллу та тікають за кордон: політолог про справу Продана

Купляють віллу та тікають за кордон: політолог про справу Продана
Колишній керівник ДФС Мирослав Продан поїхав лікуватись до Німеччини і не прийшов на допит в САП. Фото: Дзеркало тижня

Справа колишнього в.о. глави Державної фіскальної служби Мирослава Продана вирішиться за допомогою політичних домовленостей. Про це Gazeta.ua розказав політолог Олександр Кочетков.

"Справа Продана залежатиме від політичних домовленостей. Якщо він не погодиться мовчати і заплатити відкупні, справу вестимуть активно і можуть екстрадувати до України. Зараз Продан ховатиметься за кордоном. До нього поїдуть "рішали" від влади і запропонують владнати ситуацію. Пропозиції можуть прийти і від опозиції - "розповідай про корупційні схеми, ми повернемо тебе після перемоги".

Чиновники сприймають систему управління як можливість заробити.

"Через голову Фіскальної служби проходять найбільші тіньові потоки. Там безліч схем, які починались з часів колишнього прем'єра Азарова. З часом знаходились нові схеми, але все працює за старими правилами. Правоохоронці відкривають очі тільки тоді, коли у керівників схем з'являються політичні наміри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-главу ДФС вивезли з України в багажнику євробляхи

Урядовець, який мав слідкувати за збором податків і корупцією, підпадає під підозру правоохоронців. Після цього або втікає закордон, звідки починає розповідати про політичне переслідування, або ховається під картату ковдру. Це природній процес для українських чиновників. Система управління сприймається як можливість заробити. І за часів президента Петра Порошенка вона стала тільки витонченіше. Коли у чиновників є вілла, яхта, переписані на родичів чи дружину, їх функція на посаді закінчується".

Мирослава Продана викликали на допит у САП 14 листопада. Однак він не з'явився через стан здоров'я - поїхав лікуватись до Німеччини.

Прокуратура розслідує порушення, вчинені Мирославом Проданом на посаді в.о. очільника ДФС. Сам Продан заяви про зловживання в ДФС назвав фейком.

5 вересня Кабінет міністрів звільнив Продана за його заявою. Він пояснив, що має намір брати участь у конкурсі на посаду глави Фіскальної служби.

Зараз ви читаєте новину «Купляють віллу та тікають за кордон: політолог про справу Продана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути