Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2007 11:05

Кучма теж хотів розігнати Раду. Але радить Ющенку помиритися

Колишній президент Леонід Кучма виступає за те, щоб сторони політичного конфлікту в Україні сіли за стіл переговорів і знайшли компроміс.

"Пора зупинитися одній й іншій стороні, бо можна зайти з такі дебрі, з яких важко вибратись", - сказав Кучма у четвер ввечері в ефірі каналу "Інтер".

Водночас він зазначив, що остаточне рішення щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту має ухвалити Конституційний Суд.

При цьому, на думку Кучми, "ті норми і приклади про перехід депутатів до коаліції не є підставою для розпуску парламенту".

"Я розумію, в якому стані опинився президент, видавши під тиском указ. Вихід єдиний – простягти руку один одному", - сказав він.

Кучма зазначив, що, розпустивши парламент, Віктор Ющенко створив прецедент можливості діяти так само у разі, якщо новосформована більшість його не влаштовуватиме.

"Прецедент – це страшна справа. Ми вже його створили під час помаранчевої революції, тепер ми бачимо наслідки, що вже не парламент чи уряд вирішує, а вулиця", - сказав він.

Водночас Кучма зізнався:

"У мене бажання внутрішнє було (розпустити парламент), але я і кроку не зробив. І публічно не заявляв!", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кучма теж хотів розігнати Раду. Але радить Ющенку помиритися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути