Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 17:42

КС закрив справу про розпуск Ради

Конституційний суд припинив провадження у справі за представленням 46 народних депутатів щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної ради і призначення дострокових виборів від 5 червня 2007 року.

Як повідомляє в суботу прес-служба КС, рішення було ухвалене на підставі пункту 1 статті 45 закону про Конституційний суд - відсутність встановленого Конституцією, законом про Конституційний суд права на конституційне представлення.

Крім того, ухвалою КС відмовлено у відкритті виробництва у справі за представленням 102 народних депутатів щодо конституційності закону про внесення змін до Конституції і про внесення зміни до закону про Конституційний суд.

Рішення ухвалене на підставі пункту 2 статті 45 закону про Конституційний суд - невідповідність конституційного представлення вимогам, передбаченим Конституцією, законом про Конституційний суд.

Разом з тим, КС відкрив проведення в справі за представленням Генпрокуратури щодо офіційного тлумачення положень частини 2 статті 122 Конституції, частини 3 статті 2 закони "Про прокуратуру" від 5 листопада 1991 року, повідомляє Українська Правда.

Зараз ви читаєте новину «КС закрив справу про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути