четвер, 03 квітня 2008 10:45

КС визнав незаконним підпорядкування Ющенку Держкомісії з цінних паперів

Конституційний суд визнав неконституційним положення закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", якими визначено, що Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку підпорядкована президентові України.

Таке рішення КС оприлюднив у п"ятницю.

Як повідомлялося, депутати оскаржують конституційність положень закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", згідно з яким ДКЦПФР підпорядкована президентові країни, який призначає її голів і членів за узгодженням з Верховною Радою.

Після ухвалення закону про Кабінет міністрів ряд подібних комісій ДКЦПФР, наприклад, Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) або Національна комісія регулювання зв"язку (НКРС), перепідпорядкували уряду. В той же час безпосередньо застосувати вимоги закону про Кабінет міністрів до ДКЦПФР було не можна, оскільки діяльність цієї комісії регулює окремий закон.

Верховна Рада 1 липня 2004 року завершила формування нового складу ДКЦПФР, затвердивши за представленням президента її членами члена фракції БЮТ Андрія Портнова, члена фракції КПУ Володимира Петренка і генерального директора аудиторської фірми "Донецький аудит", голови ревізійної комісії "Укртелекому" Івана Нестеренки.

Тижнем раніше парламент погодився з призначенням головою комісії радника президента Анатолія Балюка і переобранням на черговий семирічний термін члена комісії Сергія Бірюка. А ще два члени комісії - Микола Бурмака і Володимир Харицький - призначені указами глави держави від 11 липня 2002 року. Термін їх повноважень - сім років.

В середині лютого 2005 року Портнов подав у відставку. Це місце залишається вакантним донині, повыдомляэ Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «КС визнав незаконним підпорядкування Ющенку Держкомісії з цінних паперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути