Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 13:11

КС відкладе питання про існування демкоаліції до серпня

Конституційний Суд України (КСУ) не встигне до відпустки розглянути жодне з трьох представлень щодо коаліції. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції глава КСУ Андрій Стрижак.

"Конституційний Суд - не пожежна частина, щоб гасити. У нас є певна процедура. Ми ж не можемо, як Верховна Рада, за сім хвилин прийняти зміни в закон", - сказав Стрижак.

Він повідомив, що на сьогоднішній день в КСУ знаходяться три представлення щодо коаліції. "Скажіть будь ласка, як ми можемо порушити процедуру і за тиждень розглянути справу?", - сказав він.

За словами Стрижака, сьогодні або завтра перше представлення буде розглянуто на колегії, яка вирішить питання, чи відкривати виробництво у справі. Якщо буде ухвалено рішення про початок виробництва, потрібно буде розглянути і два інших представлення, оскільки вони відносяться до одного і того ж питання. Потім потрібно буде вирішити питання про об"єднання або окремий розгляд справ. "А у нас останній пленарний день 10 липня. Так скажіть будь ласка, чи є реальна можливість? Звичайно, ми йтимемо за процедурою", - відзначив глава КСУ.

Також Стрижак підкреслив, що якщо представлення буде внесено як невідкладне, то розглядатися буде впродовж місяця, оскільки саме такий термін, а не п"ять днів, як відзначають окремі народні депутати, визначений для розгляду невідкладних справ в КСУ. "Ось і підрахуйте, чи можна ухвалити це рішення фізично... можливо, і можна, але це буде видно за рішенням колегії", - сказав він.

Стрижак також підкреслив, що якщо КСУ відмовить у виробництві по даних справах, то таке рішення повинне бути підтверджене на засіданні КСУ, яке, у свою чергу, може відхилити таке рішення і відкрити виробництво.

"Ми діятимемо за процедурою. Встигнемо - встигнемо. Не встигнемо - є для цього час, і в серпні життя не зупиниться, у тому числі і парламент", - підсумував глава КСУ.

Нагадаємо, Партія регіонів подала представлення в КСУ щодо роз"яснення ситуації, яка склалася навколо коаліції, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «КС відкладе питання про існування демкоаліції до серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути