Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2018 15:01

Кравчук відповів, чи замінить Кучму у Мінському процесі

Кравчук відповів, чи замінить Кучму у Мінському процесі
Леонід Кравчук вважає Мінський процес переговорів неефективним і пропонує змінити його. Фото: pravda.com.ua

Перший президент Леонід Кравчук не погодився б стати представником України у Мінському переговорному процесі щодо Донбасу.

Про це він розповів, спілкуючися з журналістами у Києві.

"Леонід Данилович [Кучма] сказав, що треба давати дорогу молодим. Я його підтримую. І він сказав цікаву фразу: "Я досяг критичного віку". А порівняно зі мною він - юнак. Я уже перезрів.

Я завжди критично ставився до Мінського формату. Він не може забезпечити найголовніше - припинити війну, повернути наші землі та встановити на них український порядок. Якби я був і не в критичному віці, я б відмовився. Я звик працювати там, де бачу можливість мати успіх. Мінський процес успіху нам не дасть", - пояснив Кравчук.

На його думку, місце Кучми на переговорах має зайняти колишній міністр закордонних справ, віце-прем'єр, прем'єр, третій президент Віктор Ющенко, наприклад.

"Складність проблеми не у тому, щоб знайти людину. А у тому, щоб запропонувати такий формат, який принесе успіх. Вважаю, що [не буде успіху] без участі США, країн "Великої сімки", які можуть вплинути на Росію широким колом", - наголосив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат Антимайдану може замінити Кучму на переговорах у Мінську

Другий президент України Леонід Кучма вийшов із Мінського переговорного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. Він представляв Україну у Тристоронній контактній групі з 2014-го. На це його уповноважив президент Петро Порошенко. Був підписантом Мінського меморандуму від української сторони.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук відповів, чи замінить Кучму у Мінському процесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути