Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2008 11:56

Кравчук: В України більше шансів приєднатися до НАТО, ніж у Грузії

Колишній Президент Леонід Кравчук вважає, що в України є більше шансів приєднатися до Плану дій з членства у НАТО, ніж у Грузії через воєнні дії у Південній Осетії (Грузія).

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "День".

"Україна сьогодні має більше шансів, ніж Грузія, оскільки, якщо говорити відкрито, то не може бути прийнята до ПДЧ або у НАТО країна, яка веде війну", - сказав він.

На його думку, за сформованих умов, такі країни-члени альянсу, як Німеччина і Франція, заблокують надання Грузії такого права.

"Так, у нас, більше можливостей, але знов-таки, якби зараз, не будучи членом НАТО, ЄС, не схилилися б на одну сторону (конфлікту у Південній Осетії), шанси були б вищими", - сказав він.

Кравчук спрогнозував, що світове співтовариство ще довго буде розбиратися у тому, яка сторона спровокувала конфлікт у Південній Осетії.

Депутат Верховної Ради, голова підкомітету з питань контролю зі здійснення зовнішніх відносин парламентського комітету з іноземних справ, Андрій Парубій (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") прогнозує зростання підтримки українцями політики держави зі вступу до НАТО після збройного конфлікту у Південній Осетії (Грузія).

3 квітня учасники саміту НАТО у Бухаресті (Румунія) вирішили перенести розгляд питання про приєднання України і Грузії до Плану дій з членства в альянсі на грудень, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук: В України більше шансів приєднатися до НАТО, ніж у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути