Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 13:01

КПУ звинуватила Ющенка у пропаганді нацизму

Комуністична партія обвинувачує Президента Віктора Ющенка в пропаганді нацизму.

Про це повідомила прес-служба КПУ.

На думку комуністів, Ющенко повинен перед судом відповісти за поширення в Україні нацизму.

"Компартія України вважає, що першим, хто повинен стати перед судом і понести сувору відповідальність за поширення й насадження ксенофобії в Україні за відкриту підтримку й героїзацію нацистських пособників, за пропаганду етнонаціоналізму, повинен бути громадянин Ющенко, оскільки саме він, обіймаючи посаду Президента, безпосередньо очолює цей процес - процес фашизації влади й суспільства", - сказано в заяві.

На думку КПУ, під час зустрічі із представниками єврейських громадських організацій Ющенко яскраво продемонстрував весь цинізм, безпринципність і злочинність своєї політики.

Так, за офіційними повідомленнями, основною темою зустрічі було забезпечення прав єврейського суспільства й протидія проявам ксенофобії.

При цьому КПУ висловлює сумнів у методах, які Ющенко може для цього застосувати.

"Виникає закономірне питання: як збирається Ющенко забезпечити права єврейської спільноти? Так, як це робили його кумири, яким він поклоняється й звеличує, яких робить героями і яким ставить пам"ятники - молодчики з "Буковинського куреня", які розстрілювали десятки тисяч євреїв, українців, росіян, циган у Бабиному Яру, вояки УПА, що вирізали мирних жителів на території Західної України, Польщі, Словаччини? Або, може, візьме на озброєння методи "боротьби за незалежність" кривавого бухгалтера Петлюри?", - сказано в заяві.

Комуністична партія критикує Ющенка за присвоєння звання Героя України із присвоєнням ордена Держави (посмертно) головному командирові Української повстанської армії в 1942-1950 роках, генерал-хорунжому Роману Шухевичу, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «КПУ звинуватила Ющенка у пропаганді нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути