Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 08:16

Костенко пропонує створити Блок Ющенка

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що пропрезидентським силам для ефективної участі у виборах треба об"єднатися у Блок Ющенка.

Про це йдеться у переданому коментарі Костенка з приводу ініціативи партії "Народний Союз Наша Україна" щодо створення єдиної пропрезидентської партії для участі в можливих наступних дострокових виборах.

"Під час виборів займатися партійним будівництвом – безперспективно", - сказав Костенко.

"У цей час треба розгортати штаби, займатися агітаційною роботою. Поринути замість цього в юридичні процедури ліквідації політичних партій, що мають влитися в ту "єдину", творення засадничих документів та обрання керівництва цієї партії, - це 100-процентно програти вибори", - прогнозує Костенко.

На його переконання, "на виборах треба займатися виборами, а не партійним будівництвом".

Лідер УНП зазначає, що "реалізація Президентом Ющенком української політики можлива за умов об"єднання усіх державницьких сил, але жодним чином не залежить від того, чи вдасться загнати всіх в одну партію, хай і президентську за назвою".

Найбільш ефективним форматом участі у виборах пропрезидентських сил Костенко вважає "Блок Віктора Ющенка із залученням всіх громадських організацій і політичних партій, що стоять на проукраїнських позиціях".

"До речі, як в блоці НУ-НС, так і поза його межами таких залишилося не так вже й багато", - зазначив Костенко.

Учора політична партія "Народний Союз Наша Україна" оприлюднила заяву, у якій ініціювала проведення всеукраїнського об"єднавчого з"їзду національно-демократичних сил.

У документі зазначається, що "нашоукраїнці" вважають, що всі, для кого цінності незалежності і свободи важливіші за особисті чи групові інтереси, мають об"єднатися навколо Президента України Віктора Ющенка як гаранта національної державності і "Нашої України" як єдиної реальної сили, що відстоює українські інтереси у нинішній Верховній Раді.

З огляду на це "Наша Україна" ініціює проведення всеукраїнського об"єднавчого з"їзду, який дасть можливість об"єднатися як цілим партіям, так і окремими політикам чи громадським діячам у єдину потужну національно-демократичну силу, здатну протистояти кремлівсько-олігархічному реваншу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Костенко пропонує створити Блок Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути