Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2018 13:01

Корупційний скандал навколо Павла Гречківського може отримати новий оборот

Корупційний скандал навколо Павла Гречківського може отримати новий оборот
ЗМІ оприлюднили нові факти у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського. Фото: Радіо Свобода

У мережу виклали записи телефонних розмов і відео-факт передачі грошових коштів, які підтверджують, що член Вищої ради правосуддя Павло Гречковський на пряму причетний до факту отримання хабара в 2016 році. Про це повідомило видання Uainfo з посиланням на сайт grechkovskiy.com.

Тоді за фактом отримання хабара в особливо великих розмірах проти Павла Гречківського і його подільника, арбітражного керуючого Олега Шкляра, було порушено кримінальну справу, передану згодом до Шевченківського районного суду міста Києва, де до сьогоднішнього дня вона знаходиться на розгляді.

Викривальні аудіо та відео файли були опубліковані на сайті grechkovskiy.com і адресовані першим особам країни, включаючи президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, генпрокурора Юрія Луценка, директора НАБУ Артема Ситника, а також представникам ЗМІ, пишуть Novosti-o.

Заявлена мета публікації записів - привернути увагу до цієї справи і "посприяти в здійсненні правосуддя, віра в яке нещадно підривається такими персонами, як Павло Гречківський".

Як йдеться на сайті, в опублікованих записах телефонних розмов зафіксовані всі етапи підготовки і здійснення злочину, а Павло Гречківський фігурує в них як головна дійова особа, яка здійснює тиск на суддів з метою одержання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, 22 вересня 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що члену Вищої ради правосуддя Павлу Гречківському висунуто підозру по ст. 190 Кримінального кодексу України.

Його звинувачують у вимаганні $500 тис. за незаконний вплив на судове рішення. Був затриманий посередник - арбітражний керуючий Мін'юсту, який у змові з членом ВСП отримав $150 тис.

Як повідомлялося, Печерський районний суд міста Києва відпустив Павла Гречківського під заставу в 3,9 млн грн, а Вища рада правосуддя не припинила його повноваження, і Гречківський як і раніше не відсторонений від виконування своїх обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Корупційний скандал навколо Павла Гречківського може отримати новий оборот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути