Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 09:10

Корнацький зупинив децентралізацію

Корнацький зупинив децентралізацію
9 серпня 2018 року Центральна виборча комісія, посилаючись на звернення нардепа Аркадія Корнацького, прийняла постанову, яка означає, що "децентралізація" і подальше знищення сільрад зупинені. Фото: Первомайск ИНФО

Реформа місцевого самоврядування, або так звана децентралізація, яку вищі державні керівники називають своїм найбільшим досягненням, зупинена.

28 квітня 2018 року народний депутат Аркадій Корнацький направив до Центральної виборчої комісії звернення з вимогою скасувати призначені на той час вибори до так званих об'єднаних територіальних громад у зв'язку з рішенням Конституційного Суду про визнання неконституційним закону "Про всеукраїнський референдум".

Задовго до того, від самого початку так званої реформи децентралізації, Корнацький публічно піддавав її різкій критиці. Називав антиконституційною, антинародною і такою, що прямо загрожує територіальній цілісності й соборності України. Масову ліквідацію сільрад та інших представницьких органів влади він ототожнював із знищенням демократії, а справжньою метою цієї реформи називав остаточну узурпацію влади правлячими кланами.

Постанови ЦВК про призначення виборів до ОТГ, акти Кабміну та інші дії влади з "об'єднання громад" Корнацький оскаржив до адміністративних судів.

9 серпня 2018 року Центральна виборча комісія, прямо посилаючись на звернення Корнацького від 28 квітня, прийняла постанову N122 щодо необхідності надання Верховною Радою офіційних роз'яснень стосовно правової ситуації, що склалася. Це означає, що "децентралізація" і подальше знищення сільрад зупинені.

Зараз ви читаєте новину «Корнацький зупинив децентралізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути