пʼятниця, 09 квітня 2010 11:27

Конституцією можна крутити як дишлом – Ключковський

Конституцією можна крутити як дишлом – Ключковський

Народний депутат Юрій Ключковський вважає, що Конституційний Суд не повинен був повторно розглядати питання формування коаліції у Верховній Раді, а виконати своє ж рішення 2008 року.

"Суд повинен був відмовити у відкритті провадження у зв"язку з тим, що на це питання вже була дана відповідь. І ця відповідь повинна виконуватися всіма, а не ставитися під сумнів", - сказав Юрій Ключковський у вчорашньому ефірі "5 каналу".

"Тепер же обидва рішення Конституційного Суду обов"язкові до виконання, – додав народний депутат. - Правова система має бути побудована на тому, що всі закони мають виконуватися – не один із них, а всі в сукупності. У тому числі - не одне рішення Конституційного Суду, а всі рішення".

На його думку, КСУ сам показав, що положення Конституції не обов"язково виконувати.

"Але як виконати ці два рішення? Конституційний Суд сам показав, що Конституція України не обов"язкова до виконання, нею можна крутити як дишлом. Що свої власні рішення, які, відповідно до Конституції, є обов"язкові, можна не виконувати. Якщо це може робити Конституційний Суд, то це може робити і президент, уряд, парламент і звичайний громадянин", - зазначив нардеп.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Конституційний суд визнав законним формування коаліції не тільки депутатськими фракціями, а й окремими нардепами.

Gazeta.ua


Зараз ви читаєте новину «Конституцією можна крутити як дишлом – Ключковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути