Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 10:30

Конкурс з продажу ОПЗ – авантюра, до якої причетний Газпром - Ляпіна

Двовладдя у Фонді держмайна негативно позначиться на іміджі нашої країни, особливо на її інвестиційному кліматі

Про це заявила народний депутат України від блоку НУ-НС Ксенія Ляпіна, коментуючи рішення в.о. голови Фонду державного майна Андрія Портнова все ж таки провести 20 травня конкурс з продажу Одеського припортового заводу.

За її словами, "такі розборки й такі незрозумілі речі, що відбуваються з Фондом держмайна, звичайно ж відштовхують іноземних інвесторів, охочих вкладати гроші в українську економіку".

Ляпіна також зазначила, що якщо деякі компанії все ж вирішили брати участь у конкурсі з продажу ОПЗ, "в цій напівавантюрі", то потрібно "добре подивитися структуру їхніх капіталів".

"Я переконана, що вони асоційовані з "Газпромом", тому що така організація може дозволити собі, м"яко кажучи, не дивитися на проблеми в державі", - підкреслила політик.

Як результат, вважає співрозмовниця, "це все істотно підриває наш потенціал і знижує вартість об"єкту".

"Перші ластівки вже є. Наприклад, якщо минулого року в щорічному рейтингу конкурентоспроможності Україна посідала 46 місце серед майже 500 країн, то тепер наша країна опустилася на 54 місце. Ось вам наслідки подібних, абсолютно незрозумілих речей, що зараз відбуваються в структурі влади", - підкреслила Ляпіна.

На питання, яка доля чекає завод, якщо конкурс з його продажу все-таки відбудеться в умовах двовладдя у ФДМ, політик відповіла: "Наслідком будуть судові тяжби. Одні вважатимуть, що завод по праву належить їм, інші, та ж Валентина Семенюк-Самсоненко, заявлятимуть, що закон на їхньому боці і продаж відбувся незаконно. І судові тяжби будуть довгими, вони не дадуть можливості реально проводити якісь інвестиційні програми на об"єкті. Також можуть розпочатися силові захоплення, розбирання і це ще глибше опустить нас у яму. Це дуже негативне явище", пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Конкурс з продажу ОПЗ – авантюра, до якої причетний Газпром - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути