Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 14:08

Комуністи голосуватимуть проти Тимошенко

Комуністи голосуватимуть проти Тимошенко

Фракція комуністів підтримає відставку Кабінету міністрів. Про це з трибуни парламенту заявив депутат від Компартії Петро Цибенко.

"Компартія в цій ситуації підтримає рішення про відставку уряду", - наголосив він.

"Україна над прірвою... В практичну площину переходить проблема не лише відставки уряду, а й підготовка і реалізація процедури імпічменту президента", - заявив Цибенко.

"Компартія переконана, що держава не може дозволити собі розкіш мати найвище керівництво, що діє всупереч державним інтересам", - сказав він.

Цибенко додав, що запропонована урядом стратегія боротьби з кризою "провалилася".

Водночас, як зазначає Обком, рішення було прийнято в четвер на засіданні фракції. Голоси розділилися практично порівно, однак рішення вимагати відставки було прийнято з перевагою в один голос.

Лідер партії Петро Симоненко голосував телефоном в режимі "гучного зв"язку".

Учора нардеп від КПУ Леонід Грач сказав, що голосуватиме за відставку Тимошенко. "Я стою на позиції, що потрібно голосувати за відставку, - сказав комуніст. - Незважаючи на те, що така позиція як у мене сьогодні в меншості, я думаю що завтрашнє (5 січня) голосування може показати багато чого іншого".

Водночас депутат від Комуністичної партії Олександр Голуб в ефірі Шустер Live на телеканалі Україна сказав, що комуністи не проголосують у четвер за відставку уряду, якщо не буде можливості створити нову більшість у парламенті й обрати новий уряд. Однак сказав, що "уряд заслуговує на відставку. Дії його неадекватні тій кризі, яка є. Позиція Компартії буде визначена у четвер на засіданні президії ЦК".

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Комуністи голосуватимуть проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути