Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 18:18

Комісія Україна-НАТО обговорюватиме військові, а не політичні питання

Засідання комісії Україна-НАТО на рівні начальників генеральних штабів не буде продовженням дискусії щодо ухваленого на Бухарестському саміті рішення. На ньому обговорюватиметься двостороння співпраця Києва і альянсу у військовій сфері. Засідання відбудеться в четвер в штаб-квартирі НАТО.

"Це (засідання) не на розвиток Бухаресту, але продовження діяльності, яка у нас є з Україною. Це не наш мандат - ухвалювати політичні рішення, але ми продовжуватимемо військову співпрацю, яка є дуже важливим компонентом прагнення України до Плану дій з набуття членства. Обидві дискусії - стосовно ПДЧ і долучення, як і для Грузії, проведуть пізніше в грудні міністри закордонних справ. Подивимося, який буде результат. Тим часом у нас є дуже активна і динамічна програма (співпраці) на військовому рівні", - сказав глава військового комітету НАТО, генерал Рей Хенолт, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Генерал відзначив, що під час засідання комісії начальники генштабів мають намір обговорити робочий план для України, прогрес, здійснюваний в оборонній сфері, питанняспівпраці, участь в операції "Активні зусилля".

"Те, що Україна бере участь у всіх операціях НАТО - важливий факт. Це - єдиний партнер, який так чинить", - підкреслив Хенолт.

Він також планує провести двосторонню зустріч з начальником Генерального штабу Збройних сил України Сергієм Кириченком.

Кажучи загалом про засідання оборонного комітету, генерал назвав його "історичною подією". Вперше за історію НАТО разом збирається така кількість начальників генштабів не тільки країн - членів альянсу, але і партнерів. Також на четвер заплановано і засідання Ради Росія-НАТО.

У заході беруть участь більш ніж 60 начальників генштабів, що дозволяє говорити про найбільші в історії НАТО збори військових.

Іншою найбільшою подією в історії НАТО став минулий саміт альянсу в Бухаресті в квітні цього року, в роботі якого взяли участь 49 глав держав і урядів країн-членів НАТО і партнерів.

Як відомо, під час саміту Альянсу в Бухаресті 3 квітня Україна і Грузія не були запрошені до реалізації Плану дій щодо членства в НАТО, проте отримали чіткий сигнал, що в майбутньому вони стануть членами цього блоку, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Комісія Україна-НАТО обговорюватиме військові, а не політичні питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути