Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 10:17

Команда Зеленського хоче віддати владу у Києві "смотрящему з Велюру або Кварталу" - Порошенко

Команда Зеленського хоче віддати владу у Києві "смотрящему з Велюру або Кварталу" - Порошенко
Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко звернувся до киян: "Голосування до Київради має загальнонаціональне значення"

Завдяки реформі децентралізації, ініційованій п'ятим президентом Петром Порошенком, бюджет столиці України зріс майже втричі.

Про це лідер "Європейської Солідарності" нагадав у своєму відеозверненні до киян.

Він зауважив, що нинішня влада намагається залізти в кишені до успішних громад, а створення монобільшості у місцевій раді таке ж небезпечне, як і в парламенті.

"Достатньо озирнутися навкруги, щоби побачити, що наш рідний Київ став набагато кращим і більш комфортним. Відбулося це завдяки децентралізації, яку я ініціював і яку успішно впровадила наша команда. Саме вона дала місту небачений досі фінансовий ресурс. Рекордно збільшила бюджет Києва. Майже втричі. З 23 мільярдів в 2014 році до майже 62 мільярдів минулого року. Погодьтеся, за такі гроші міська влада могла би зробити і набагато більше", – вважає Порошенко.

"Але ключова проблема не в цьому. президент і його "Слуги" дивляться на успіхи столичної громади. І їх давить зелена жаба. Вони постійно намагаються залізти у кишеню до громад. Розуміючи, що "пані мер" пролітає на своїй чарівній парасолі, – хочуть змінити закон про столицю. Забрати реальну владу в обраного вами міського голови. А віддати її – призначеному президентом "смотрящему". Чи то з "Велюру", чи то з "Кварталу" – "какая разница?".

Порошенко переконаний – права Києва треба захистити, і це серйозна боротьба, яка до снаги лише сильній політичній команді. "Яка має сильну фракцію у парламенті, де "Європейська Солідарність" вже не раз "вирубала" скажений принтер дилетантів. І сильна фракція в Київраді. Обидві фракції працюватимуть на Київ як одна команда. В тому числі і за моєї особистої участі", – наголошує лідер партії.

"Ми готові входити до більшості в Київраді і брати свою частину відповідальності за ситуацію в місті. Бо, якщо не ми, – є ризик, що таку більшість під тиском Банкової Голова утворить разом із "Слугами" та ОПЗЖ", – застерігає Порошенко.

Він нагадав, що саме у столиці України в критичні моменти вирішується доля усієї країни. Тому голосування до Київради має загальнонаціональне значення. "І підтримувати варто саме ту політичну силу, яка здатна захищати від повзучого промосковського реваншу не лише столицю, а всю Україну. І це – "Європейська Солідарність", – переконаний лідер партії.

"Європейська Солідарність" поважає ваш вибір міського голови. Хто б не був вашим обранцем в мери, не варто віддавати усю владу в одні руки. Яка шкода від монобільшості, ви бачили на прикладі Верховної Ради", – зазначає п'ятий президент.

"Наше завдання в Київраді – захищати киян та допомагати вам. А міського голову, міську владу – контролювати та тримати в тонусі. Тому прошу вас на виборах до Київради голосувати за "Європейську Солідарність". Це пропозиція "два в одному". З одного боку, фахові і досвідчені управлінці для міста, з іншого – українські проєвропейські патріоти України", – говорить Порошенко.

"Європейський Київ – європейський вибір – "Європейська Солідарність". Голосуйте за Київ. Думайте про Україну!", – резюмує лідер партії.

Зараз ви читаєте новину «Команда Зеленського хоче віддати владу у Києві "смотрящему з Велюру або Кварталу" - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути