Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2020 10:09

Коломойський вже ніколи не буде Зеленському таким другом, як раніше

Коломойський вже ніколи не буде Зеленському таким другом, як раніше
Зараз олігарх торгується з владою, каже економіст.

Стосунки олігарха Ігоря Коломойського з президентом Володимиром Зеленським уже не будуть такими, як раніше.

Про це Gazeta.ua сказав економіст Володимир Дубровський.

"Законопроєкт про банки блокують. Те, що зараз роблять ці депутати, це зрада. Діють за кремлівським сценарієм. Зрадницькі заяви позичати гроші у ворога-Росії через свої меркантильні інтереси озвучував раніше Коломойський.

Україна цього року має повернути зовнішнього боргу більше 3 млрд доларів. Із внутрішнім боргом усе разом – майже 15 млрд. Якби наша економіка була навіть у хорошій формі, то все одно цю суму треба було частково перезапозичувати. Це надмірне навантаження на бюджет із понад трлн грн - взяти і заплатити 700 млрд, нічого не запозичуючи.

Зараз конче необхідно підтримати людей, підприємства, які постраждали від карантину. З такими труднощами українська економіка ще насправді не стикалася. Якщо буде емісія - це шалена інфляція, падіння гривні з усіма наслідками для простих людей. На тлі напруги із цим, боронь Боже, можуть відбутися політичні потрясіння, яких Україна не витримає.

Тому треба запозичувати у МВФ, разом прийдуть і гроші західних донорів. Бо якщо економіка залишиться без кредитів, це закінчиться хаосом і повномасштабним вторгненням Росії.

Якщо економіка залишиться без кредитів, це закінчиться хаосом і повномасштабним вторгненням Росії

Держава вклала у Приватбанк 150 млрд грн за рахунок платників податків. Зараз, якщо його повернуть через суд Коломойському і заберуть звідти гроші, то банк просто завалиться. І завалить усю банківську систему. Мільйони людей постраждають. А банківська криза потягне за собою поглиблення економічної. Сценарій абсолютно неприйнятний. МВФ як позичальник це розуміє. Бо тоді свої гроші назад не отримає. Закон про банки для них - дуже принципове питання, більш принципове, ніж із ринком землі.

Зараз Коломойський торгується, вимагає від влади собі відступного. Зрозуміло, що для президента Зеленського він уже не ніколи не буде таким другом, яким був", - каже Володимир Дубровський.

До законопроєкту про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого просить від України МВФ, подали 16 тис. 381 поправку.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський вже ніколи не буде Зеленському таким другом, як раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути