Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 17:37

Колишній прем'єр заперечує отримання хабара

Колишній прем'єр заперечує отримання хабара
Гройсман був прем'єром у 2016-19 роках. Фото: @volodymyrgroysman

Колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман заперечує інформацію про те, що нібито отримував хабар від колишнього нардепа Максима Микитася. Заяву опублікував у п'ятницю прессекретар Гройсман Василь Рябчук.

"У мережі було оприлюднено інформацію про начебто причетність Володимира Гройсмана до справ скандальновідомого Максима Микитася. Як речник Володимира Гройсмана, офіційно заявляю, що Володимир Гройсман не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь, а інформація з цього приводу - абсолютна брехня", - повідомив речник і заявив про "початок брудної політичної кампанії".

Раніше сайт "Цензор.нет" повідомив, що Гройсман отримував хабар у 75 млн грн від Микитася. Колишньому прем'єру нібито 2017 року надали нежитлове приміщення у комплексі "Аристократ" за понад 75 млн грн.

Тим часом "Українська правда" пише, що у вересні 2017-го Гройсман призначив помічника Микитася Олександра Лятамбора керівником державної корпорації Укрбуд, а в грудні під виглядом угоди про купівлю став власником вищевказаного майна, оформленого на громадянина Юрія Гижка. Справжня вартість майна, за оцінкою слідства, становить 156 млн грн.

На закритому засіданні 26 листопада цьогоріч суддя Вищого антикорупційного суду дав дозвіл на обшук на об'єкті нерухомості, що належить "Укрбуд Девелопмент", яким колись керував Микитась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Микитася і заступник Єрмака: журналісти дізналися про нову деталь

ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру заступнику керівника Офіса президента Олегу Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Колишнього народного депутата Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем'єр заперечує отримання хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути