пʼятниця, 04 квітня 2014 14:33

Колесніченка позбавлять мандата через російське громадянство

Колесніченка позбавлять мандата через російське громадянство
Фото: polittech.org

Регламентний комітет підготує проект постанови про позбавлення депутатських повноважень парламентаріїв за вихід з українського громадянства.

Таке розпорядження дав голова Верховної Ради України , в.о. глави держави Олександр Турчинов.

"Давайте відразу дамо доручення регламентному комітету підготувати проект постанови щодо позбавлення депутатства людини, яка вийшла з громадянства. Це є конституційною підставою, наскільки я знаю. А ми це організуємо, що стосується адміністрації президента", - заявив він на засіданні погоджувальної ради в п'ятницю в Києві, у відповідь на заяву керівника ВО "Свобода" Олега Тягнибока про те, що є підстави позбавити українського громадянства народного депутата Вадима Колесніченка.

"Як таке може бути, коли таке собі народний депутат дозволяє ... хвалитися, що він вже нібито отримує російське громадянство і йому абсолютно наплювати на Україну і на парламент", - заявив Тягнибок на засіданні погоджувальної ради.

При цьому політик підкреслив: "Я думаю , що ця заява Колесніченка є достатньою підставою для того, щоб, пан, не тільки голова парламенту, а й пан в.о. президента, згідно з законами і Конституцією України позбавив таких негідників українського громадянства і не тільки його, а й багатьох інших " .

Зараз ви читаєте новину «Колесніченка позбавлять мандата через російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути