четвер, 18 грудня 2008 15:17

Князевич порадив Ющенку вигнати з "Нашої України" людей Балоги

Вимога Президента скласти депутатські мандати повинна стосується швидше представників "Єдиного центру", ніж до представників "Нашої України", які підписалися під створенням коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Таку думку в ексклюзивному інтерв"ю висловив народний депутат від НУНС Руслан Князевич.

Він зазначив, що вимога Президента емоційна і не грунтується на праві і Конституції України. В той же час, він сумнівається в тому, що ця заява стосується саме "нашоукраїнців", які підписалися під коаліцією.

"Можливо, Президент мав на увазі інших народних депутатів. Наприклад, є Закон "Про вибори народних депутатах", який свідчить, що кандидатами, а відповідно, і депутатами можуть бути лише члени партій, які входять в блок, або безпартійні. А у нас така склалася ситуація, що окремі люди йшли за списком "Нашої України" як члени партії, а потім, вже перебуваючи у парламенті, вийшли з "Нашої України" і створили партію "Єдиний центр"... Таким чином, вони порушили Конституцію і, можливо, Президент мав на увазі саме їх. Тому, якщо він ініціюватиме в Конституційному Суді питання про позбавлення їх депутатських повноважень, я це абсолютно підтримую", - каже депутат.

"А що стосується нас - ми жодним чином Конституцію не порушували, більш того, ми не порушували рішень партійного з"їзду", - сказав він.

Нагадаємо, учора в інтерв"ю українським СМІ Ющенко повідомив, що НСНУ ухвалить рішення по депутатах, які підтримали коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина. Президент сподівається, що "коаліціанти" будуть виключені з партії і із списку депутатів за рішенням з"їзду, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Князевич порадив Ющенку вигнати з "Нашої України" людей Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути