Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 12:16

Киян просять не користуватися мобільними на виборах

Київська міська територіальна виборча комісія (ТВК) звертається до виборців міста Києва з проханням утриматися, по можливості, від використання мобільних телефонів, фото- і відеотехніки в приміщенні для голосування, зокрема в кабіні (кімнаті) для таємного голосування. Про це йде мова у зверненні ТВК до виборців.

Як повідомили в прес-службі ТВК, комісія закликає до цього у зв"язку з повідомленнями правоохоронних органів про виявлені факти порушень законодавства про вибори, обнародуваною цими органами інформацією щодо основних схем підкупу виборців та інших можливих в день голосування 25 травня 2008 року правопорушень, а також з метою забезпечення вільного волевиявлення громадян України і секретності їх голосування на позачергових виборах депутатів Київської міської ради і Київського міського голови, усунення умов, що можуть бути використані при здійсненні правопорушень в день голосування.

"Про факти застосування насильства, погроз, обману, підкупу або будь-яких інших дій, що перешкоджають Вашому або інших осіб вільному формуванню і вільному волевиявленню на виборах, прохання невідкладно повідомляти правоохоронні органи, у відповідну дільничну виборчу комісію або в Київську міську територіальну виборчу комісію", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, раніше аналіз результатів роботи Служби безпеки України із забезпечення законності під час виборів депутатів Київської міської ради і мера столиці зафіксував, що головним елементом корупційних схем підкупу громадян ("Вавілон", "Карусель" тощо) є використання технічних засобів для візуальної фіксації моменту голосування, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Киян просять не користуватися мобільними на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути