Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 13:46

Ківалов просуває свого "зятя" до Вищого господарського суду

Ківалов просуває свого "зятя" до Вищого господарського суду
Депутати Верховної Ради звинуватили голову комітету з правосуддя Сергія Ківалова в лобіюванні суддів до Вищого господарського суду.

Сварка відбулася між депутатами коаліції та Партії регіонів під час розгляду питання про призначення суддів.

Зокрема, нунсівець Володимир Стретович заявив, що деякі судді роками чекають призначення в комітеті, а натомість з"являється кандидатура Сергія Могили "кажуть люди, може брешуть, ваш родич – чи то зять, чи то хто".

Сергій Могила написав заяву 4 лютого, а вже 6-го ця заява була розглянута комітетом, і весь розгляд питання зайняв лише 2 тижні, наголосив депутат.

"Давайте перевіримо, чому Сергій Васильович так поспішає за два тижні номінувати його у Вищий господарський суд", - запитав Стретович.

Натомість Ківалов заявив, що Рада давно не призначала суддів до Вищого господарського суду і лише після прохання голови суду поставити на розгляд всіх суддів, які є на розгляді в комітеті, він вніс ці кандидатури на розгляд залу.

Дехто пропонував вилучити суддю Могилу зі списку, але зрештою депутати проголосували 345 голосами за обрання всіх суддів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов просуває свого "зятя" до Вищого господарського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути