вівторок, 13 жовтня 2015 04:13

Кількість спостерігачів ОБСЄ змінюватиметься залежно від ситуації на Донбасі

Кількість спостерігачів ОБСЄ змінюватиметься залежно від ситуації на Донбасі
Фото: Reuters

Кількість спостерігачів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва у Європі, яка працює в Україні, змінюватиметься в залежності від ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні місії ОБСЄ у Twitter.

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні залишається цивільною місією, проте її завдання та кількість спостерігачів можуть змінюватися відповідно до ситуації", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2015 року глави МЗС України, ФРН, Франції та РФ домовилися про необхідність продовження діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні терміном на один рік, до березня 2016 року. Відповідне рішення прийняла Постійна рада ОБСЄ у Відні.

12 жовтня генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр повідомив, що ОБСЄ збільшить на 70-80 осіб кількість співробітників місії на лінії зіткнення.

У свою чергу міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловився за збільшення кількості російських спостерігачів у СММ ОБСЄ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кількість спостерігачів ОБСЄ змінюватиметься залежно від ситуації на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути