Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2007 12:26

Кільчицька вдруге стала матір"ю. Тимчасово

Заступник голови КМДА Ірена Кільчицька оформила тимчасову опіку на дівчинку, яку два тижні тому громадянка США хотіла вивезти за кордон за неналежно оформленими документами.

У неділю Кільчицька забрала дитину з дитячої клінічної лікарні N 6, повідомляє газета "Хрещатик".

Видання нагадує, що спробу вивезення дитини від сурогатної матері, мешканки Полтавської області, попередили працівники посольства США в Україні.

Вони виявили невідповідності у договорі про сурогатне материнство та у свідоцтві про народження дитини.

Було винесено рішення про тимчасову заборону про вивезення дитини, тому службою у справах дітей КМДА дівчинку було направлено до дитячої лікарні N 6.

До з"ясування всіх обставин цієї справи та визначення батьківської приналежності дитини Кільчицька оформила над Вікторією тимчасову опіку, аби дівчинка змінила лікарняну палату на затишну домівку.

"Тиждень тому я була запрошена у програму Савіка Шустера "Свобода слова", де й почула історію про це немовля", - розповіла заступник Черновецького.

"Я хочу, щоб до винесення судового рішення дівчинка перебувала не у лікарняній палаті, а виховувалася саме у моїй родині. Лікарня, навіть найкраща, не має бути місцем для дитини - я у цьому переконана", - додала вона.

За словами Кільчицької, "американка, напевно, стала жертвою власної необізнаності у тонкощах сімейного кодексу України, або в клініці їй не розповіли про всі нюанси укладеної угоди".

Нині американська мама дівчинки знаходиться в столиці, де чекає на розв"язання проблеми, пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька вдруге стала матір"ю. Тимчасово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути