субота, 06 січня 2018 07:00

КМДА хочуть перенести з Хрещатика

КМДА хочуть перенести з Хрещатика
КМДА переїде з Хрещатика. Фото: АіФ

Київські міськрада та міськдержадміністрація (КМДА) та інші муніципальні й центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика, 36 та інших приміщень у центрі столиці, які вони займають, до бізнес-центру (БЦ) із двох 27-поверхових веж класу "А" на перетині проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту.

Про такий проект добудови БЦ повідомив гендиректор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Містюк, – передає Інтерфакс.

Переїзд дасть змогу консолідувати муніципалітет і звільнити центральну частину міста від бюрократів із можливим перепрофілюванням на офіси, зокрема для стартапів, айтішників, малого та середнього бізнесу, – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві безкоштовно робитимуть флюрографію

Переведення тільки 26 департаментів КМДА з центру міста дасть можливість продати, реконструювати або здати в оренду близько 160 тис. кв. м муніципальної нерухомості в умовах дедалі більшого попиту на офісну нерухомість у центрі Києва.

Загалом місто володіє близько 10,5 млн кв. м нерухомості, з яких значна частина – соціальні об'єкти (лікарні, школи, садочки), проте близько 1-2 млн кв. м потенційно можуть бути звільнені.

Зараз ви читаєте новину «КМДА хочуть перенести з Хрещатика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути