пʼятниця, 22 серпня 2008 08:08

Керівник СБУ: Сталінський комуністичний режим намагався знищити українську націю

Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник закликав МВС і розвідувальні органи України розсекретити архівні матеріали, що стосуються Голодомору 1932-33 років в Україні. Водночас в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко наголошує на необхідності передачі цих матеріалів в ООН.

Про це обидва посадовці заявили, виступаючи перед учасниками ІХ Конгресу Світового конгресу українців, що відбувається у Києві.

"Ми звертаємося до МВС, розвідки України взяти приклад із СБУ і відкрити власні архіви про Голодомор", - сказав Іван Васюник.

Він також повідомив, що сьогодні в Україні проживає 168 тис. 813 свідків Голодомору у 1932-33 р.р. Загалом, за словами віце-прем"єра, в Україні проживають 1 млн. 416 тис. громадян віком понад 80 років.

У свою чергу в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко вважає, що усі розсекречені архівні матеріали щодо Голодомору в Україні в 1932-33 роках слід перекласти офіційними мовами ООН і передати в цю організацію для вивчення, позаяк, за словами Наливайченка, це сприятиме глибшому усвідомленню Об"єднаними Націями того, що сталінський режим проводив проти українського народу політику геноциду.

"Ми переконані, що сталінський комуністичний режим намагався знищити українську націю", - сказав Валентин Наливайченко.

За матерiалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Керівник СБУ: Сталінський комуністичний режим намагався знищити українську націю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути