Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 08:55

Катеринчук: "Регіони" розпочали підготовку до виборчої кампанії

Катеринчук: "Регіони" розпочали підготовку до виборчої кампанії
Лідер Європейської партії, депутат Верховної Ради від фракції блоку Наша Україна - Народна Самооборона Микола Катеринчук вважає ініціативу Партії регіонів щодо зміни Конституції початком підготовки до виборчої кампанії з виборів парламенту.

Про це йдеться повідомленні прес-служби Європейської партії.

"Конституція України не може бути частиною політичних розборок, що принижує її роль і статус", - упевнений лідер Європейської партії.

Катеринчук вважає неприпустимими зміни до Конституції, пов"язані з наданням російській мові статусу державної.

Він вважає, що майбутні зміни до Конституції повинні в першу чергу стосуватися розширення прав громадян, створення сприятливих умов для їх особистої участі в управлінні державою й впливу на загальнонаціональні політичні процеси.

Катеринчук переконаний в необхідності внести зміни до Конституції в частині проведення виборів в органи місцевого самоврядування за мажоритарним принципом, законодавчого забезпечення проведення місцевих референдумів з ініціативи громади, виборів мерів у два тури.

Нагадаємо, ПР підготувала проект закону Про внесення змін до Конституції України. Вона має намір внести його до Ради 7-11 липня.

Зазначимо, що запропоновані регіоналами зміни передбачають надання російській мові статусу державної, наділення парламенту повноваженнями звільняти Президента, передачу функцій виконавчої влади на місцях представництвам Кабінету Міністрів замість державних адміністрацій.

За матерiалами: Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук: "Регіони" розпочали підготовку до виборчої кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути