Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 14:48

Карл Волох про розслідування НАБУ проти General Electric: З Україною скоро взагалі ніхто справ мати не захоче

Карл Волох про розслідування НАБУ проти General Electric: З Україною скоро взагалі ніхто справ мати не захоче
Блогер Карл Волох вважає, що НАБУ знищує міжнародний імідж України розслідуванням контракту на поставку локомотивів General Елецтріц. Фото: Хвиля

Розслідуванням контракту на поставку локомотивів General Electric НАБУ цілеспрямовано знищує не тільки власну репутацію, а й міжнародний імідж України. Про це написав блогер Карл Волох на сторінці Facebook.

"Я спочатку вирішив, що Ситник (глава НАБУ - ред.) просто вибрав такий хитромудрий спосіб самогубства. Адже звинуватити найбільшу американську публічну компанію в участі в корупційній угоді без серйозних підстав (а їх явно немає) - це дати дзвінкий ляпас своїм західним покровителям" , - пише блогер.

На його думку, контракт з General Electric, як і засновані на "особистих образах Ситника" розслідування НАБУ проти ряду політиків, включно з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким, можуть говорити про "підупавший останнім часом ентузіазм американців з приводу керівництва НАБУ". "Не можна виключати варіант, що мова про цілком цілеспрямовані дії - нехай і дуже дурні і жалюгідні", - допускає блогер.

Карл Волох вважає, що правоохоронці у своєму "непрофесіоналізмі і безвідповідальності" доводять до стану, коли з Україною скоро взагалі ніхто справ мати не захоче - щоб уникнути репутаційних втрат. "І це розчаровує навіть більше, ніж усвідомлення, що після всіх божевільних антикорупційних потуг гора народила марну миша під назвою НАБУ", - пише Карл Волох.

Як повідомлялося раніше, НАБУ початоло розслідування покупки локомотивів General Electric. Детективи отримали доступ до документів Укрексімбанку про постачання локомотивів і передачу їх у фінансовий лізинг Укрзалізниці. Нагадаємо, контракт між компаніями був підписаний в лютому 2018 року.

Рамкова угода, розрахована на 15 років, передбачає оновлення і модернізацію рухомого тягового складу. Загальна вартість проекту $1 млрд. Перший локомотив прибув в Україну 10 вересня. До кінця місяця очікується поставка ще 7. Підписання угоди з української сторони лобіював міністр Омелян, який нині фігурує в кримінальній справі НАБУ за підозрою в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Карл Волох про розслідування НАБУ проти General Electric: З Україною скоро взагалі ніхто справ мати не захоче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути