понеділок, 10 листопада 2008 13:41

Карасьов: Тимошенко спробує прибрати Кириленка

Політолог Вадим Карасьов не виключив, що на цьому тижні відбудеться спроба усунути Вячеслава Кириленка з посади лідера фракції НУНС і відновити демократичну коаліцію.

Про це політолог, директор Інституту глобальних стратегій сказав на прес-конференції.

Карасьов підкреслив, що, хоча сьогодні тема проведення позачергових парламентських виборів не закрита, це не є зараз дуже актуальним, оскільки Президент займається вирішенням проблем, пов"язаних з економічною кризою.

"Це не означає, що вибори взагалі виключені з порядку денного", - підкреслив Карасьов і додав, що єдиний спосіб уникнути виборів - це створити яку-небудь коаліцію, і цим самим "розморозити" політичну кризу.

Політолог відзначив, що може бути створена як "велика" коаліція, так і відновлена демократична.

"Сьогодні Юлія Тимошенко прагне якось склеїти, створити нову коаліцію, щоб уряд отримав легітимність в умовах економічної кризи. Тому що на сьогодні уряд не має мандата і легітимності, щоб проводити через Верховну Раду свої закони", - відзначив Карасьов.

За його словами, на цьому тижні відбудуться спроби або створення великої коаліції, або відновлення тієї, що розпалася. "Для цього (для відновлення демократичної коаліції) потрібно, щоб фракція (НУНС) ухвалила юридичне рішення, а потім працювати з кожним депутатом поіменно, щоб була створена нова коаліція", - підкреслив Карасьов.

Він вважає, що на сьогодні цьому процесу заважає група Кириленка у фракції НУНС. "У цьому сенсі хто заважає Юлії Тимошенко? Якраз група Кириленка, яка проти відновлення. Тому необхідно його прибрати", - сказав політолог.

Карасьов прогнозує, що цей тиждень стане вирішальній в процесі відновлення коаліції. "Я так думаю, що цей тиждень буде в цьому відношенні ключовим. Очевидно, стратегія буде такою: провести засідання фракції НУНС без Кириленка або з Кириленком, проголосувати за його відставку і за обрання нового лідера фракції, а потім вже працювати з кожним окремим депутатом", - підкреслив Карасьов і додав, що, хоча така стратегія є складною, але її реалізація можлива.

Раніше народний депутат від НУНС Володимир Ар"єв заявляв, що єдиний шанс подолання роз"єднаності між групами депутатів, що раніше входили у фракцію НУНС, - це заміна лідера фракції Кириленка на фігуру, незалежну від Секретаріату Президента, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: Тимошенко спробує прибрати Кириленка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути