Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 15:22

"Як боягуз втік" - Луценко прокоментував справу Гужви

"Як боягуз втік" - Луценко прокоментував справу Гужви
Головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву оголосять у міжнародний розшук. Фото: УНІАН

Головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва разом із своїми адвокатами затягував суд у справі про несплату податків, щоб дочекатися спливання терміну запобіжного заходу та втекти з України.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV

"Справа про несплату податків у особливо великих розмірах у грудні знаходилася на стадії дебатів. Це остання стадія судового засідання.

...Суддя сказала, що слово надається стороні захисту, вони сказали, що не готові до дебатів і суддя перенесла засідання. Після цього відбулося 4 або 5 засідань, які зірвали адвокати або підсудний. Жодного разу після цього суд не міг бути відкритий через неявку адвоката або підсудного. Таким чином вони дотягнули до дати, коли закінчився раніше встановлений запобіжний захід, не даючи можливість відкрити засідання для його продовження, і Гужва ганебно, як боягуз, втік з етапу дебатів перед вироком суду", - сказав Луценко.

Щодо справи про вимагання Гужвою хабара від нардепа-радикала Дмитра Лінька Луценко заявив, що прокуратура вимагатиме конфіскації застави та оголошення головреда "Страна.ua" в міжнародний розшук. При цьому генпрокурор наголосив що політичні мотиви переслідування Гужви відсутні.

"По іншій справі є його застава, ми клопотатимемо про її конфіскацію в бюджет і зміну запобіжного заходу у вигляді спочатку державного, потім міжнародного розшуку. Про все це ми поінформували через МЗС австрійських колег, сподіваюся, ця інформація покаже їм відсутність політичного переслідування. Йдеться виключно про економічні та загальнокримінальні злочини у вигляді вимагання", - підсумував Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гужва пояснив, чому поїхав з України

Ігоря Гужву затримали влітку 2017 року в офісі "Страна.ua". Його підозрюють у вимаганні $20 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на чинного політика та в несплаті податків в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «"Як боягуз втік" - Луценко прокоментував справу Гужви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути